goodhertz-canopener

Tips ved mixing i hodetelefoner

De fleste av oss hjemmestudio-eiere er opptatt av lyttingen når vi mixer. Vi kan gjerne bruke mye tid og penger på å få så korrekt frekvensgjengivelse som mulig. I løpet av de siste årene har det kommet noen alternative løsninger på denne utfordringen: mixing i hodetelefoner, men via plugins som «hermer lyd gjennom studiomonitorer i kontrollrom». Noen eksempler er Slate VSX, der man bruker Slates egenutviklede hodetelefoner og Dsonic Realphones ().

Ytterligere et altenativ er CanOpener som skal fungere med de hodetelefonene du allerede har. Fremgangsmåten er ganske enkel. Man plasserer rett og slett CanOpener helt sist i lydkjeden, dvs. helt sist på masterkanalen, og deretter mixer slik man pleier. (NB! Pluggen må deaktiveres før man eksporterer mixen.)

Utfordringen med å mixe i hodetelefoner er vanligvis at lyden fremstår som bredere enn den er når den spilles opp på høyttalere, og et område i midten av lydbildet som forsvinner litt. CanOpener forsøker ikke å etterligne et spesifikt studio, men heller et godt høyttalersystem, som du selv kan velge hvor mye eller lite du vil benytte deg av.

Pluggen finnes for både macOS og Windows i VST, VST3, AAX og AU format. En 30 dagers demo er tilgjengelig. CanOpener koster $79 når dette skrives.

Les mer hos Goodhertz


Andre nyheter :